Quic­he s povr­ćem i sardinama

Sastojci

200 g

brašna

100 g

maslaca

1

žumanjak

40 ml

hladne vode

2 x 90 g

Sardine u suncokretovu ulju

2

jaja

50 ml

slatkog vrhnja

80 g

naribanog sira

1

poriluk

Postupak po koracima

Pomiješajte brašno s komadićima maslaca i soli da dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte žumanjak i vodu i umijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na jedan sat.

Pomiješajte brašno s komadićima maslaca i soli da dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte žumanjak i vodu i umijesite tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak na jedan sat.

Tijesto razvaljajte u krug i njime obložite pekač. Na više mjesta vilicom probodite dno tijesta, a zatim ga obložite papirom za pečenje na koji naspite suhi grah koji će funkcionirati kao uteg tijekom pečenja. Pecite na 180 °C oko 15 minuta, a zatim odstranite papir za pečenje s grahom i izlijte nadjev od jaja. Na vrh posložite sardine, a zatim pecite još oko pola sata da se nadjev stvrdne.

Zahtjevnost

Vrijeme

60 min

U receptu smo upotrijebili

SARDINE U SUNCOKRETOVU ULJU

Je li vam se svidio članak? Podijelite s prijateljima!