Laza­nje od tune „na meksički“

Kdo bi si mislil, da sta tuna in lazanja tako popoln par?
Le kaj storiti, ko ti želodec kruli za sočno lazanjo, srce pa bije za slastno tuno z zelenjavo Delamaris Tuna Mexicana? Ni druge, kot da skleneš okusen kompromis in si spečeš bogato in hrustljavo zapečeno lazanjo, ki se ponaša z drznim in pikantno mehiškim okusom po tuni. Zaradi hitre in enostavne priprave je ta lazanja kot nalašč za kosilo ali večerjo v delovnem tednu. Recept sta ustvarila Midva kuhava.

Sastojci

Bešamel

700 ml

mlijeka

50 g

brašna

50 g

maslaca

sol i papar

muškatni oraščić

Nadjev od tune

4 x 125 g

Tuna Mexicana

250 g

rajčice u komadićima

100 g

kuhanog kukuruza

100 g

crvenog graha

sol i papar

Lazanje

12 listova

lazanja

200 g

gaude

60 g

tvrdog sira

Postupak po koracima

Bešamel: U zdjelici rastopite maslac i na njemu popržite brašno. Polijte mlijekom i dobro promiješajte metlicom da biste dobili homogenu smjesu. U zdjelicu istresite sol, papar i muškatni oraščić. Bešamel miješajte metlicom dok ne postane gust.

Nadjev od tune: U posudu istresite izvrsnu i blago pikantnu tunu s povrćem Tuna Mexicana ispod ruku ribljih majstora Delamaris. Dodajte ocijeđeni kuhani kukuruz, crveni grah i komadiće rajčice. Posolite i popaprite po ukusu.

Lazanje: Za temelj ovim ukusnim lazanjama od tune prvo premažite dno pekača slojem bešamela. Na bešamel položite tri lista lazanja. Sljedeći je sloj nadjeva od tune nakon kojeg slijedi ribana gauda. Nastavite slaganje listovima lazanja, bešamelom, nadjevom od tune i sirom. Posljednja faza slaganja sastoji se od listova lazanja, bešamela, ribane gaude i mnogo ribanoga tvrdog sira. Lazanje pecite 40 minuta na 200 °C.

Zahtjevnost

Vrijeme

60 min

U receptu smo upotrijebili

TUNA MEXICANAS grahom, kukuruzom i paprikom

Je li vam se svidio članak? Podijelite s prijateljima!