Donacija ribljih i mesnih specijaliteta nakon potresa u Petrinji, Sisku, Glini i okolici

15. veljače 2021

Solidarnost i potpora u današnje vrijeme sve su važnije. Iza nas je teška godina zato vjerujemo da je u ovim nepredvidivim vremenima važnije nego ikad ostati jak, odvažan i hrabar. Teške okolnosti možemo pobijediti samo ako se brinemo jedni o drugima. Želimo da ova donacija pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nadamo se da će se brzo oporaviti od nastale situacije.

Grupa Pivka – Delamaris intenzivno je uključena u društvena pitanja i tijekom svih godina svojeg rada donira sredstva onima kojima je pomoć potrebna. Bogata ponuda proizvoda od pilećeg mesa i ribe uključena je u mnogobrojne programe koji aktivno pridonose poboljšanju životnog standarda stanovništva. U ovim izvanrednim okolnostima epidemije i prirodnih katastrofa pomoć je posebno potrebna i dobrodošla. Samo u posljednja dva mjeseca Grupa Pivka–Delamaris donirala je potrebitima više od 18.000 proizvoda, jer teške okolnosti možemo prebroditi samo ako si međusobno pomažemo i vodimo brigu jedni o drugima.

Grupa Pivka – Delamaris solidarnu pomoć nakon potresa u Petrinji, Sisku, Glini i okolici organizirala je u suradnji s Općinom Pivka. Zajedno smo donirali 13.080 proizvoda – gotovih ribljih i mesnih jela, maloprodajne vrijednosti 19.000 EUR, u čemu je Općina Pivka sudjelovala s 3000 EUR. Općina Pivka odazvala se pozivu koji je svojim članicama uputila Udruga općina Slovenije. U pomoći stradalima  sudjelovala je i donacijom u iznosu od 3000 EUR koju im je dostavio Karitas i Crveni križ.

Pošiljka je poslana u srijedu 6. siječnja, a 7. siječnja predana Crvenom križu Hrvatske, odnosno stradalima u potresu. Donaciju je predao direktor sestrinske tvrtke Delamaris Zagreb, Alen Zorić.

Delamaris je u 2020. sudjelovalo i u humanitarnoj akciji za rodilište bolnice u Varaždinu. Službi za ginekologiju i opstetriciju darovao je inkubator.