Rib­lja juha sa skušom

Sastojci

2 x 125 g

Skuša Weekend

1

veća rajčica

3

veća krumpira

1 velika žlica

koncentrata rajčice

1

veći mladi luk

3 češnja

češnjaka

1

mrkva

1

poriluk

7

grančica peršina

1,5 dl

bijelog vina

1

limuna

3 l

vode

3 žličice

soli

1 žličica

crnog papra

1 žličica

kopra

1

lovorov list

1,5 žlica

maslinova ulja

Postupak po koracima

Temeljito operite i osušite povrće (rajčicu, mrkvu, krumpir, poriluk…).

Izrežite rajčicu na komadiće, a krumpir na manje kocke. Nasjeckajte češnjak, luk i peršin. Mrkvu i poriluk izrežite na kolutiće, mrkvu na tanje, a poriluk malo deblje. Iscijedite limun.

U lonac stavite žlicu ulja i odmah ubacite luk i mrkvu. Dodajte malo bijelog vina. Dodajte rajčicu, poriluk i lovorov list. Dodajte ribu i blago popržite. Dodajte češnjak, da zamiriše, zatim zalijte vodom i poklopite. Kuhajte oko 40 minuta na umjerenoj vatri.

Tijekom kuhanja više puta promiješajte juhu i dodajte sol, papar, limunov sok, vino te koncentrat rajčice i kopar. Malo prije kraja dodajte peršin i konzervu Weekend. Kuhajte još 5 minuta i odmaknite s vatre.

Zahtjevnost

Vrijeme

30 min

U receptu smo upotrijebili

SKUŠA WEEKENDU umaku od rajčice

Je li vam se svidio članak? Podijelite s prijateljima!