Mini pite s biljem

Turistična pašteta je odlična, ko je namazana na kruhu. A morda niste vedeli, da jo lahko uporabimo tudi kot nadev.

Vloger Jernej Kitchen navdušuje z odličnimi recepti in nenavadnimi kombinacijami, ki nas vedno znova presenetijo. Pite so enostavne za pripravo in zelo okusne.

Sastojci

50 g

maslaca (sobna temperatura)

1 šaka

miješanog svježeg bilja

1 x 95 g

Turističke paštete

270 g

lisnatog tijesta

1

razmućeno jaje

2 žlice

sjemenki sezama

Postupak po koracima

U velikoj zdjeli električnom miješalicom pjenasto izmiješajte maslac i nasjeckano svježe začinsko bilje. Dodajte turističku paštetu i dobro promiješajte.

Razvaljano lisnato tijesto stavite na lagano pobrašnjenu radnu površinu. Odrežite krugove tijesta željene veličine. Rubove polovice krugova premažite razmućenim jajetom, a na sredinu žličicom stavite smjesu od paštete. Preko nje stavite prazan krug tijesta i stisnite rubove vilicom. Po vrhu premažite razmućenim jajetom i pospite sezamom.

Pripremljene mini pite stavite u lim za pečenje i pecite 10 minuta na 190 °C. Pečene mini pite poslužite još tople.

SAVJETI: Umjesto sjemenki sezama možete upotrijebiti i sjemenke crnog kima ili krupnu morsku sol. Za mini pite možete upotrijebiti i vučeno tijesto. Mini pite su izvrsne za proslave, piknike i užine.

Zahtjevnost

Vrijeme

30 min

U receptu smo upotrijebili

TURISTIČKA PAŠTETAclassic

Je li vam se svidio članak? Podijelite s prijateljima!