Kro­ke­ti od krum­pi­ra sa sardinama

Sastojci

500g

krumpira

1

jaje

2 x 90 g

Sardine Mediteran

80g

brašna

1/2

limuna

sol

papar

svjež timijan

1

bjelanjak

(panko) krušne mrvice

Postupak po koracima

Skuhajte krumpir, ogulite ga i zgnječite u pire. Sa sardina ocijedite ulje, odstranite kosti, pokapajte ih limunovim sokom i zgnječite vilicom. Zatim ih dodajte pireu od krumpira, posolite i popaprite po ukusu, dodajte jaje i timijan, sve dobro promiješajte i ostavite da malo odstoji.

Za to vrijeme dobro umutite bjelanjak (ali ne snijeg). Od pripremljene smjese oblikujte krokete, umočite ih u bjelanjak, uvaljajte u krušne mrvice i pržite na prethodno zagrijanom ulju (za još hrskavije krokete upotrijebite panko krušne mrvice).

Zahtjevnost

Vrijeme

30 min

U receptu smo upotrijebili

SARDINE Mediteran

Je li vam se svidio članak? Podijelite s prijateljima!