Punje­ne papri­ke „na mediteranski“

Sastojci

Paprike

3 x 125 g

Skuša Izola Brand

5-7

paprika

100 g

riže

1

luk

1

mrkvica

1

mala tikvica

1 žličica

češnjaka u prahu

1 žličica

slatke crvene paprike

1

jaje

200 ml

vode

maslinovo ulje

Umak od rajčice

500 g

pasirane rajčice

200 ml

vode

1 žličica

šećera

1 žlica

brašna

Postupak po koracima

Nadjev: Na dvije žlice maslinova ulja popržite nasjeckani luk, da dobije glazuru. Tikvicu i mrkvu narežite na kocke i istresite u tavu. Posolite i poparite po ukusu, a zatim u tavu dodajte rižu. Kad se riža konkretno pomiješa s povrćem vrijeme je da nastupi zvijezda dana – legendarna skuša s povrćem Izola Brand. U tavu istresite tri konzerve. Promiješajte i dolijte 200 ml vode. Ostavite da sadržaj tave krčka 10 minuta da se riža napola skuha. Odmaknite tavu i pričekajte da se ohladi i onda umiješajte jedno jaje. Uzmite paprike i nožićem izdubite rupu oko peteljki. Odstranite sjemenke iz paprika. Svaku papriku napunite do oko tri četvrtine i zatim je zatvorite izrezanim poklopcem. Paprike rasporedite po vatrostalnoj posudi s poklopcem.

Umak od rajčice: Zagrijte dvije žlice ulja i popržite brašno da blago porumeni. Dodajte pasiranu rajčicu, šećer, sol, papar, lovorov list i vodu. Kuhajte dok se umak ne zgusne, a u međuvremenu više puta promiješajte. Dobiveni umak izlijte u posudu s paprikama i stavite je u pećnicu bez poklopca. Paprike kuhajte u poklopljenoj posudi 45 minuta na 220 °C, a zatim otklopljeno još 15 minuta na 200 °C.

Zbog praktičnosti i izvrsnog ukusa ove punjene paprike zasigurno će se ubrzo opet naći u tvojoj pećnici.

Recept su kreirali: „MK“

Zahtjevnost

Vrijeme

90 min

U receptu smo upotrijebili

IZOLA BRANDSkuša s povrćem

Je li vam se svidio članak? Podijelite s prijateljima!